Comunicat

AVALUACIÓ FINAL del PROJECTE “Millora de la seguretat alimentària i la nutrició de les poblacione de Saré Bitj i Dioulacolon. Regió de Kolda. Senegal”

La Fundació Guné comunica que el gabinet avaluador seleccionat per realitzar l’Avaluació Final del projecte esmentat ha estat AFERS CONSULTORIA SOCIAL

Moltes gràcies a tota les empreses que han participat amb la seva proposta.
Ben cordialment,

Equip tècnic del projecte

Campanya Giving Tuesday, un dia per donar

Què passaria si féssim d’avui un dia per donar? Per compartir amb els altres, per col·laborar en projectes per eradicar la pobresa o per fomentar la igualtat. Volem enviar aquest dessig i aquest novembre ens unim a la iniciativa  #GivingTuesday i contagiar-vos de l’agradable sensació de donar.

El nostre repte és alimentar a 200 infants, menors de 5 anys, durant el 2018 i et convidem a participar amb una donació puntual en el Dia per Donar.

Un problema que no podem oblidar

Fatoumata és una dona que viu amb els seus tres fills en un poblat de la regió de Kolda a Senegal. Una regió on la malnutrició és una realitat que afecta a més de 50.000 nens i nenes, el 30% de la població infantil.

Durant l’època de pluges ella i el seu marit cultiven la terra per alimentar a la seva família durant tot l’any. Però en ocasions les pluges no són abundants i els seus fills només s’alimenten a base d’arròs, blat de moro o mill. Amb una alimentació tan pobra, la salut dels fills de la Fatoumata corre perill.

La teva contribució pot salvar la vida d’aquests nens i nenes

Hem estimat que per lluitar contra la malnutrició d’un infant només necessitem uns 15 euros.

Una quantitat tan petita que ens adonem que pràcticament qualsevol persona pot participar en alguna cosa tan important i essencial com l’eradicació de la mortalitat infantil.

Per això t’animem al fet que t’uneixis al nostre repte. Al llarg d’aquesta setmana et proposem un experiment:

Renúncia a petits capricis (berenars, cafès, una entrada de cinema, una cerveseta…) i guarda aquests diners per compartir-ho amb els més petits que necessiten una mica del teu suport.

El nostre repte d’un dia per donar: com ho aconseguirem

Aquest any volem anar més lluny i construir una base per al futur de 250 infants més. Amb una dieta que els permetrà créixer, anar a escola i evitar malalties. Les seves mares són partícips del canvi, en ser les encarregades de preparar aquests menjars mitjançant la formació culinària que han rebut als centres nutricionals.

El nostre programa està basat en accions com:

  • Un menjar a mig mati en els nostres centres de preescola per tots els infants menors de 5 anys, preparat per les pròpies mares amb ingredients variats i locals.
  • Formació en tècnques d’agricultura per a les mares de tots aquests infants de 3 poblats diferents.
  • Material de construcció per als centres de preescolar on els infants podran rebre educació amb l’ajuda de les seves àvies.
  • Campanyes de vacunació i seguiment mèdic dels més petits per prevenir enfermetats.

Amb una contribució de 15 euros aportaràs un reforç nutricional d’un infant durant un any.

I 200 persones com tu, donant aquesta quantitat, significa garantir el dret a la seguretat alimentària de 200 nens i nenes durant dotze mesos.

Infants als quals pots ajudar a créixer, promovent la seva escolarització i la salut de tot un poblat. Una reacció en cadena que comença amb tu.

Ajuda’ns a crear oportunitats. Anima’t a canviar vides. El teu suport ho pot canviar tot.

Col·labora amb https://www.mgda.es/r/1/17189

Imagina’t el que podem aconseguir si 200 persones estan disposades a donar…

Comparteix aquest article amb totes les teves amistat a Facebook y ajuda’ns a aconseguir el repte.

Dia Mundial de l’alimentació

5M0A5786

Avui 17 d’Octubre se celebra el dia mundial de l’alimentació. Un dia per reflexionar sobre la fam al món i de com treballar per erradicar-la. Dins el nostre programa de Seguretat Alimentària actuem en l’àmbit de l’agricultura i la ramaderia, capacitant als i les productores, enfortint les cooperatives per incentivar la comercialització i organitzem campanyes sobre nutrició i tractament d’aigua. Accions que van encaminades a reduir la fam, la malnutrició i la pobresa. Us convidem a formar part de Guné i participar en l’erradicació de la fam.

Fes-te sòcia/soci col·laborador/a

Arriba CineMigrante a Barcelona

7b02ef15-9bbb-4602-94aa-c028aa5e5789

Un any més, ens sumem al col·lectiu CineMigrante per fer realitat la 4rta mostra Internacional de Cinema i Formació en Drets Humans de les persones migrants. Una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar a la ciutadania en temes referits a la problemàtica migratòria. La Mostra tindrà lloc del 3 al 8 d’Octubre a diferents seus de la ciutat de Barcelona.

Veure programació  / Segueix el dia a dia: www.facebook.com/CinemigranteBarcelona

 

Inauguració Centre Regional de Gobernança Participativa

Després de mesos de preparació, finalment avui hem inaugurat el nou Centre Regional de Gobernança Participativa, la “CASA DE LA CIUTADANIA” , un espai de trobada on rebre atenció jurídica gratuïta, on rebre consell sobre els drets i deures que tenim com a ciutadans, un espai de diàleg entre organitzacions o de mediació per conviure millor…. Moltíssimes gràcies a tots els Alcaldes i autoritats per la seva assistència, per la presencia de l’Ambaixador i tot l’equip de AECID. Gràcies a Fórum Civil pel seu compromís i el seu combat pel desenvolupament de la regió de Kolda. Gràcies a tots els membres dels Consells de Barri i totes les dones membres d’organitzacions civils. Gràcies a tothom per ser-hi i celebrar junts l’obertura d’un nou espai dels i pels ciutadans.

21992953_1607447132628117_3433998895167973845_o22042364_1607446385961525_6339583132256301375_o

Exposició “La dona, teixint cultures”

En el marc del projecte “La dona, teixint cultures” us convidem a l’exposició que tindrà lloc el pròxim Dimecres 27 de Setembre a les 19,30h al Centre Cívic Can Felipa.

A l’exposició es projectaran les històries de vida de la Angélica i la Carine per posteriorment obrir un espai de debat amb les protagonistes i reflexionar sobre “Feminisme, art i espiritualitat”.

Us esperem!

21766625_1607185565987607_8401987421256702183_n

Tallers “Teixint cultures”

Un any més, us convidem a participar en els tallers “Teixint cultures”. Un espai de trobada entre dones culturalment diverses on s’utilitza la tècnica de l’audiovisual com a eina de cerca per afavorir l’intercanvi i el coneixement mutu. Un diàleg entre dones cap a la trobada d’una mateixa.

Com ho farem? A través de la reflexió sobre les construccions identitàries buscarem els vincles entre la diversitat per veure’ns i reconèixer-nos en l’altre alhora que traurem allò que ens fa úniques. I entre totes construir peces audiovisuals que mostrin les múltiples formes de ser.

Taller de 6 sessions de 2h. Una vegada per setmana.

Horaris:
Grup A:Divendres de 10h a 12h
Inicio: 6 d’Octubre

Grup B: Dimecres de 19h a 21h
Inicio: 11 d’Octubre

Lloc: Centre Cívic Ca Felipa
c/ Pallars 277 Barcelona

Inscripcions: info@fundaciogune.org
Tlf. 633.425.948

Web del projecte: www.teixincultures.com

22008363_1607185619320935_4556838419878296066_n

L’equip de Guné Barcelona viatge a Senegal

L’execució dels projectes de cooperació estan a càrrec de les entitats locals de la Regió de Kolda, Senegal, on tot el personal tècnic és de la zona d’intervenció. Són els encarregats d’identificar les problemàtiques i necessitats de la població. Des de Barcelona trobem la manera d’aconseguir els fons necessaris per a la realització de les accions, emmarcades en projectes de desenvolupament i en fem la supervisió per assegurar que el treball es faci adequadament. Durant les estades a Senegal, ens reunim amb els supervisors tècnics i anem sobre terreny per veure tota la feina feta. En aquesta ocasió, principalment, hem fet el seguiment del projecte finançat per Obra Social “laCaixa” i organitzat la inauguració del Centre Regional de bona governança, emmarcat dins del projecte finançat per l’AECID.

Durant les visites als poblats hem pogut conversar amb moltes de les dones beneficiàries, les quals, després de dos anys d’execució comencen a veure canvis en les seves vides. Les accions principals del projecte han estat: Classes d’alfabetització funcional, sensibilització sobre temes de salut i nutrició, formació en tècniques de comercialització, acompanyament en la legalització de cooperatives, dotació de material agrícola i llavors de qualitat, realització de campanyes de vacunació, dotació d’aliment i rehabilitació de l’hàbitat dels petits ruminants i aus de corral, millora del sistema de regadiu, construcció de pous, tancaments i implementació de plaques solars. Tot un conjunt d’activitats que han donat com a resultat una millora en la nutrició de les famílies i principalment dels infants, i una millora en l’economia domèstica, facilitant l’accés a l’educació. Veure en primera persona a les dones i el canvi en les seves vides és el motor que ens ajuda a seguir endavant amb la feina que entre tots i totes fem. Una feina complexe però que gràcies a ella, s’aconsegueix millorar la qualitat de vida de moltes famílies. Famílies que surten de la pobresa i poden viure dignament.

Com sempre el motor de canvi està en les mans de les persones. Amb voluntat tot és possible. Gràcies a tots i totes per l’enorme fortalesa i ganes de millorar. Us deixem amb algunes imatges.

5M0A57025M0A580022382236_1619218764784287_1640839896276404558_o

 

Condemnem l’atac terrorista i actuem per la pau i la solidaritat

Ahir, 17 d’agost Barcelona i Cambrils van partir un atac terrorista, on han estat assassinades 13 persones i hi ha hagut més d’una vuitantena de persones ferides. Rotundament, condemnem aquests fets que causen tant dolor.

Així mateix, volem manifestar el nostre condol i suport a les víctimes i els seus familiars i amics. I volem fer una crida a la ciutadania, a les institucions i partits que aquests atacs no siguin un justificant per crear més odi i racisme. Ara més que mai, hem de seguir treballant en la defensa dels drets humans, la pau i la solidaritat. Donant resposta a les desigualtats socials i entre totes i tots crear una societat més justa i equitativa.

Per tot això, ens sumem a la concentració, avui divendres 18 d’agost, a les 12 h a la plaça de Catalunya convocada per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya amb el suport d’entitats i moviments socials.

La pau sempre ha de ser la resposta!