CANVI CLIMÀTIC I RESILÈNCIA

L’escalfament global té efectes devastadors, sobretot a zones rurals de l’Àfrica. Les inundacions i sequeres són cada vegada més freqüents, i els que més ho pateixen són les persones i poblacions més vulnerables.

PROJECTES ACTUALS

Foment d’una agricultura agroecològica

Es treballa pel foment de l’autonomia de la comunitat respectant les decisions sobre el model de producció i posant en valor la cultura alimentaria tradicional. Les intervencions dins l’àmbit productiu agrícola fomenta una gestió sostenible dels recursos naturals i el foment d’una producció agroecològica (biodiversitat, cultiu de productes locals amb la utilització de l’adob orgànic sense pesticides, llavors de qualitat no modificades, etc.).

Protegim el nostre entorn, salvem el nostre futur

Senegal, amb escasses emissions de gasos d’efecte hivernacle (GeH), pateix durant els últims anys períodes de destructives sequeres i devastadores pluges com les que han afectant el país africà aquests darrers anys, un clar exemple son les inundacions que aquests estius (2020 i 2021) han afectat a les poblacions de la Regió de Kolda, amb camps inundats i cases totalment anegades.