L’equip de Guné Barcelona viatge a Senegal

L’execució dels projectes de cooperació estan a càrrec de les entitats locals de la Regió de Kolda, Senegal, on tot el personal tècnic és de la zona d’intervenció. Són els encarregats d’identificar les problemàtiques i necessitats de la població. Des de Barcelona trobem la manera d’aconseguir els fons necessaris per a la realització de les accions, emmarcades en projectes de desenvolupament i en fem la supervisió per assegurar que el treball es faci adequadament. Durant les estades a Senegal, ens reunim amb els supervisors tècnics i anem sobre terreny per veure tota la feina feta. En aquesta ocasió, principalment, hem fet el seguiment del projecte finançat per Obra Social “laCaixa” i organitzat la inauguració del Centre Regional de bona governança, emmarcat dins del projecte finançat per l’AECID.

Durant les visites als poblats hem pogut conversar amb moltes de les dones beneficiàries, les quals, després de dos anys d’execució comencen a veure canvis en les seves vides. Les accions principals del projecte han estat: Classes d’alfabetització funcional, sensibilització sobre temes de salut i nutrició, formació en tècniques de comercialització, acompanyament en la legalització de cooperatives, dotació de material agrícola i llavors de qualitat, realització de campanyes de vacunació, dotació d’aliment i rehabilitació de l’hàbitat dels petits ruminants i aus de corral, millora del sistema de regadiu, construcció de pous, tancaments i implementació de plaques solars. Tot un conjunt d’activitats que han donat com a resultat una millora en la nutrició de les famílies i principalment dels infants, i una millora en l’economia domèstica, facilitant l’accés a l’educació. Veure en primera persona a les dones i el canvi en les seves vides és el motor que ens ajuda a seguir endavant amb la feina que entre tots i totes fem. Una feina complexe però que gràcies a ella, s’aconsegueix millorar la qualitat de vida de moltes famílies. Famílies que surten de la pobresa i poden viure dignament.

Com sempre el motor de canvi està en les mans de les persones. Amb voluntat tot és possible. Gràcies a tots i totes per l’enorme fortalesa i ganes de millorar. Us deixem amb algunes imatges.

5M0A57025M0A580022382236_1619218764784287_1640839896276404558_o

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*