Brots urbans

El projecte “Brots Urbans” es dedica a construir jardins comestibles comunitaris i donar tallers orientats cap a estrènyer llaços en la comunitat. A més ho fa en espais oblidats, espais morts en l’ambient urbà als quals retornem la vida cobrint-los de verd.

El procés de gentrificació, l’alt ritme de vida i el canvi constant en l’entorn urbà han degradat l’activitat comunitària en moltes zones de la ciutat. Els jardins comunitaris ofereixen un espai per a la connexió i l’activitat comunitària que pot canviar profundament la nostra forma de viure en comunitat.

Els jardins comestibles i la difusió de coneixement sobre el cultiu de menjar i la naturalesa ajuda a reforçar la consciència mediambiental, el benestar i el sentit de comunitat en un entorn urbà. Són refugis de sostenibilitat que ofereixen una llar per a la fauna i recullen l’aigua de la pluja, reduint la calor que es desprèn de l’asfalt i la pedra. A més els residus orgànics es poden utilitzar para compost i els productes orgànics de proximitat es poden produir amb una mínima emissió de CO2.

Molts estudis tracten sobre la millora del benestar general a través de la relació amb la naturalesa i del treball de jardineria. La biofilia és un efecte en el cervell que permet la relaxació i una major capacitat per a l’aprenentatge en l’ambient natural. Les estadístiques demostren que pel sol fet de passar temps treballant en jardins la gent és més sana i més feliç.

Dins dels edificis els tallers poden servir per oferir una educació que va més enllà de les plantes. L’aula pot ser un lloc on parlar de la ciència de la terra, del reciclatge, de compost, dels cicles del clima, d’ecologia, de dietes saludables i molts més temes.

També oferim consultoria per a disseny, construcció i manteniment de jardins o horts per a qualsevol que vulgui embarcar-se en l’enriquidora experiència de conrear el seu propi menjar i herbes.

Conrear el teu propi menjar en espais petits és més que possible, i els jardins comestibles poden ser molt productius. El pensament creatiu i la meditada elecció de cultiu pot traduir-se en una gran collita i en menjar fresc en el teu plat.

En el Projecte Brots Urbans volem redefinir el mitjà urbà i la relació de la gent de la ciutat amb els aliments. Ajuda’ns a reverdir Barcelona!